In 1979 is de Amerikaanse Yves Chareton verantwoordelijk voor het ontstaan van het merk ‘Hartfiord’.  Het doel was altijd om de klassieke ‘American’ garderobe te perfectioneren en te moderniseren. 

De eerste vintage inspired Hartford shirts zijn ontstaan doordat een fabrikant in New York, Yves een oude voorraad ‘Oxford en chambray’ stof heeft verkocht. 

2 jaar later is de studio teruggekeerd naar Parijs. Het merk maakte een grote groei mee en staat bekend om zijn foutloze materialen en stijl.

Hartford heeft hier een cultstatus weten te bereiken door Europese stijlen in hun klassieke Amerikaanse stijlen te mixen. 

‘Alternative Classics’ is het motto van Hartford

Bij Hartford is het “Classics” aspect terug te vinden in de stof en de pasvormen. De kledingstukken zijn gemaakt van de fijnste Europese stoffen, zoals Frans linnen, katoenen stoffen van Albini in Italië, Maruwa in Japan of Liberty.

De “Alternative” staat voor grappige en elegante details, zoals de kleine Hawaïaanse danseressen geborduurd op een shirt, Tahitiaanse bloemen op zwemshorts of stippen op een rok… Een onmisbaar vleugje humor.

Een tijdloze collectie